Κόσμος
Ο Τραμπ ανακοινώνει το "Συμβούλιο Ειρήνης" του - Έπεσαν οι υπογραφές
«Όλοι θέλουν να γίνουν μέλη», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του κατά την τελετή υπογραφής.

Άκουσε το άρθρο
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε στο Νταβός το νέο «Συμβούλιο Ειρήνης» του, λίγη ώρα αφού διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί "σε συντονισμό" με τον ΟΗΕ.
Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη σημερινή μία «πολύ συναρπαστική μέρα, που ετοιμαζόταν εδώ και πολύ καιρό».
Αρχικά το «Συμβούλιο Ειρήνης» είχε σχεδιαστεί για να επιβλέπει την ανασυγκρότηση της Γάζας. Ωστόσο, ο «ιδρυτικός του χάρτης» του προβλέπει μια πολύ ευρύτερη εντολή, αναθέτοντάς του αποστολή πολύ πιο εκτεταμένη που θα το εμπλέξει στη διαχείριση και άλλων συγκρούσεων.
Η Γάζα είναι η περιοχή «όπου το Συμβούλιο Ειρήνης πραγματικά ξεκίνησε (…) Πιστεύω ότι μπορούμε να το επεκτείνουμε και σε άλλα ζητήματα εφόσον πετύχουμε στη Γάζα», δήλωσε ο Τραμπ.
«Μόλις συγκροτηθεί πλήρως το Συμβούλιο, θα μπορούμε να κάνουμε πάνω- κάτω ό,τι θέλουμε και θα το κάνουμε σε συντονισμό με τον ΟΗΕ», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, επικρίνοντας για μία ακόμη φορά τον Οργανισμό ότι «δεν χρησιμοποίησε» «το απίστευτο δυναμικό» που διαθέτει.
Στην τελετή υπογραφής έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι από περίπου 20 χώρες.
Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε εκπροσώπους από το Μπαχρέιν και το Μαρόκο για να επικυρώσουν το «Συμβούλιο Ειρήνης» και στη συνέχεια ακολούθησαν τα υπόλοιπα μέλη.



UEFA EUROPA LEAGUE: Φερεντσβάρος - Παναθηναϊκός, σήμερα στον ANT1
Δύο νεκρούς άφησε πίσω της η κακοκαιρία - 910 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική στην Αττική
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

