Celebrity

Τελευταία ενημέρωση : 17 Ιουλίου 2026 17:50

Πέθανε η Μπρέντα Φρίκερ - Είχε υποδυθεί τη "γυναίκα με τα περιστέρια" στο "Μόνος στο σπίτι 2"

Μπρέντα Φρίκερ
-

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή η Μπρέντα Φρίκερ, η βραβευμένη ηθοποιός που έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στο ευρύ κοινό μέσα από τον ρόλο της «γυναίκας με τα περιστέρια» στην εμβληματική ταινία "Home Alone 2", η οποία κυκλοφόρησε το 1992.

Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός της, Φιλ Μπέλφιλντ, μιλώντας στο BBC την Παρασκευή 17 Ιουλίου.

 Όπως γνωστοποίησε, η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή την Πέμπτη στο Δουβλίνο, σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους της και στους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο.

«Δεν θα ξαναδούμε ποτέ κάποια σαν κι εκείνη και ο κόσμος είναι φτωχότερος χωρίς αυτή. Ήταν τιμή μου που τη γνώρισα, την αγάπησα και συνεργάστηκα μαζί της και θα έχει πάντα μια θέση στην καρδιά μου και στις καρδιές τόσων θαυμαστών του κινηματογράφου και της τηλεόρασης σε όλο τον κόσμο», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μπέλφιλντ.

Ποια ήταν η Μπρέντα Φρίκερ;

Η Μπρέντα Φρίκερ γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1945 και υπήρξε μία από τις σημαντικότερες Ιρλανδές ηθοποιούς, με καριέρα που ξεπέρασε τις έξι δεκαετίες σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.

Συμμετείχε σε περισσότερες από 30 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, κερδίζοντας την αναγνώριση του κοινού και των κριτικών για τις ερμηνείες της.

Το 1990 έγινε η πρώτη Ιρλανδή ηθοποιός που κατέκτησε βραβείο Όσκαρ, λαμβάνοντας το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Το αριστερό μου πόδι» (1989).

Στη φιλμογραφία της ξεχωρίζουν οι ταινίες:

The Field (1990)

Home Alone 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη (1992)

Παντρεύτηκα έναν δολοφόνο με τσεκούρι (1993)

Angels in the Outfield (1994)

A Time to Kill (1996)

Βερόνικα Γκέριν (2003)

Inside I'm Dancing (2004)

Albert Nobbs (2011)

Το 2008 τιμήθηκε με το βραβείο Maureen O'Hara στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Kerry, ως αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς της στον χώρο του κινηματογράφου.

Το 2020 οι The Irish Times την κατέταξαν στην 26η θέση της λίστας με τους σημαντικότερους Ιρλανδούς ηθοποιούς του κινηματογράφου.

Στην προσωπική της ζωή ήταν παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Μπάρι Ντέιβις από το 1979 έως το 1988. Παρέμειναν φίλοι μέχρι τον θάνατό του, το 1990.

 

 

  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)