Οικονομία
Σαντορίνη: Κρουαζιερόπλοιο έδεσε στην Σούδα για την ασφάλεια των επιβατών (εικόνες)
Τι λέει στον ΑΝΤ1 επιχειρηματίας στην Θήρα για τις ακυρώσεις κρατήσεων και τις εκτιμήσεις για την τουριστική σεζόν, λόγω των σεισμών.

Άκουσε το άρθρο
Με 893 επιβάτες και 470 μέλη πληρώματος, έδεσε στο λιμάνι της Σούδας νωρίς το πρωί της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου το κρουαζιερόπλοιο «VIKING STAR», που επρόκειτο να «ανοίξει» φέτος τη σεζόν στην Σαντορίνη, η οποία εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τη σεισμική δραστηριότητα.
Τελικά το κρουαζιερόπλοιο άλλαξε ρότα και αντί για την Καλντέρα, κυρίως για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο τελεφερίκ εν μέσω της σεισμικής ακολουθίας, έδεσε στο λιμάνι της Σούδας, με τους ξένους επισκέπτες να απολαμβάνουν τη βόλτα τους στην πόλη των Χανίων.
Σημειώνεται ότι για τον Φεβρουάριο σύμφωνα με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας είναι προγραμματισμένες μόλις δύο κρουαζιέρες, από το ίδιο πλοίο, η πρώτη σήμερα 10 Φεβρουαρίου και η δεύτερη στις 15 Φεβρουαρίου.
Οι επόμενες κρουαζιέρες αναμένονται από τις 11 Μαρτίου πάλι με το «VIKING STAR», ενώ συνολικά τον Μάρτιο έχουν προγραμματιστεί δέκα προσεγγίσεις από κρουαζιερόπλοια.
Η Σούδα, που θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα λιμάνια, αναμένει 181 προγραμματισμένα δρομολόγια κρουαζιέρας για την σεζόν. Αν και είναι νωρίς να γίνουν εκτιμήσεις συνολικά για τον τουρισμό στην Σαντορίνη, άνθρωποι της κρουαζιέρας εκτιμούν πως οι 181 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων μέσα στο 2025 αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στο Αιγαίο.
Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" μίλησε την Δευτέρα ο Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, επιχειρηματίας στην Σαντορίνη και πρώην Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ για το κατά πόσον υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων λόγω των σεισμών, καθώς και για τις εκτιμήσεις σχετικά με την φετινή τουριστική σεζόν, λόγω της σεισμικής ακολουθίας των τελευταίων ημερών:
Διπλό φονικό - Γόννοι: Σκότωσε τα θύματα του και κατέβηκε στη Λάρισα για δουλειές
ΑΑΔΕ - Αυτοκίνητα: Ψηφιακό Πελατολόγιο σε πάρκινγκ, συνεργεία και πλυντήρια
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!